Projecten

Nieuwbouw

Verbetering

Appartementen De Leijen Zuid

Samen met De Vries en Verburg Bouw B.V. realiseerden wij aan de Van Heukelomlaan in Bilthoven een nieuw duurzaam woongebouw met 99 sociale huurappartementen. In december 2018 kregen de huurders de sleutel.

Melkweg - Hof van Bilthoven

Samen met de gemeente De Bilt hebben wij op hoofdlijnen afspraken gemaakt over de invulling van het gebied aan de noordzijde van de Melkweg. In totaal bouwt ERA Contour 105 duurzame eengezinswoningen in het nieuwe woongebied, waarvan 72 koopwoningen en 33 sociale huurwoningen.

Tuinstraatkwartier

Het Tuinstraatkwartier in De Bilt bestaat uit 179 woningen. De huidige staat van de woningen is zeer matig. Samen met de huurders en de gemeente ontwikkelt SSW een toekomstplan, waarmee de slechte punten van de woningen opgelost worden, terwijl de sterke punten van de wijk behouden blijven.

Hessenweg

Hessenweg 49 tot en met 103 in De Bilt gaan we verbeteren. Samen met de klankbordgroep van de Hessenweg maken we een verbetervoorstel en sociaal plan.

Duurzaamheidsproject

Woonstichting SSW gaat in de komende jaren aan de slag met het verduurzamen van ongeveer 1575 huurwoningen. Het doel is meer wooncomfort en een lagere energierekening voor de huurder. En natuurlijk bijdragen aan een beter klimaat. Het verduurzamen gaan we in de periode 2019 tot en met 2021 in fases uitvoeren.