Nieuwbouw Melkweg - Hof van Bilthoven

Aan de noordzijde van de Melkweg bouwt ERA Contour in totaal 105 duurzame eengezinswoningen, waarvan 72 koopwoningen en 33 sociale huurwoningen.

De huurwoningen bestaan uit drie woonlagen en zijn allemaal gasloos. Ze worden voorzien van drie zonnepanelen op het dak. Ook krijgen ze een warmtepomp.
Daarnaast komen er twee huurappartementen: een begane grond appartement met één slaapkamer, een berging, badkamer en een apart toilet. Daarboven komt een luxe maisonnette van twee woonlagen, met op de eerste woonlaag vier slaapkamers en een badkamer. Op de tweede woonlaag is de woonkamer met een dakterras, een apart toilet en een berging. Elk appartement krijgt ook drie zonnepanelen en een individuele warmtepomp.

Start bouw in september 2019

Op 24 juli is gestart met de grondboringen voor de bodemwarmtepompen. De grondboringen voor de warmtepompen zitten in de grond. Inmiddels zitten voor de woningen van SSW alle heipalen erin.
Op veld 1, Sterrenhof zijn alle funderingsbalken gelegd, is de riolering in de kruipruimte aangelegd en zijn bijna alle begane grond vloeren geplaatst.
In de week van 21 oktober komen de casco’s en worden de eerste verdiepingsvloeren geplaatst.
in de week van 14 oktober zijn de laatste gesprekken voor het selecteren van nieuwe huurders van deze woningen. Er is volop gereageerd, elk woningtype had ongeveer 150 aanvragen.

De planning is dat de woningen in 2020 worden opgeleverd. Het is niet meer mogelijk om te reageren op een huurwoning.
Uitgebreide en actuele informatie over het project is te vinden op: HurenBijHofVanBilthoven.nl

In de afbeelding hieronder zijn de rood gemarkeerde woningen de huurwoningen.

Aanvullende informatie

Op de website Hof van Bilthoven van ERA Contour ziet u uitgebreide informatie over de koopwoningen.
Naar Hof van Bilthoven

Op de website van de gemeente De Bilt staat ook actuele informatie.
Website Gemeente De Bilt