Huurwoning vinden

Als u in aanmerking wilt komen voor een sociale huurwoning in de gemeente De Bilt, is de eerste stap uw inschrijving bij WoningNet. U schrijft zich dan in als woningzoekende in de regio Utrecht. Voor vrije sector huurwoningen hoeft u niet ingeschreven te staan.

De kosten voor inschrijven zijn € 25,00. Na betaling ontvangt u van WoningNet een bevestiging en een registratienummer. Uw inschrijving is een jaar geldig. U kunt er voor kiezen om uw inschrijving jaarlijks automatisch te laten verlengen. De kosten van de verlenging zijn € 9,00.
Direct inschrijven bij WoningNet >

Als u staat ingeschreven als woningzoekende kunt u gaan reageren op een woning. Er zijn over het algemeen lange wachttijden.

Woningaanbod

Op www.woningnetregioutrecht.nl ziet u het actuele woningaanbod.

Reageren op een woning

Heeft u op WoningNet een woning gevonden die aansluit bij uw woonwensen, dan kunt u daarop reageren. Hiermee geeft u aan dat u interesse heeft in de woning.
Uitgebreide informatie >

Woning bezichtigen

Na de sluiting van de reactietermijn worden de reacties gesorteerd en nodigt SSW de eerste kandidaten uit voor een bezichtiging.

Als u bent geselecteerd om de woning te bezichtigen, nemen we contact met u op.
Na de bezichtiging geeft u aan ons door of u de woning accepteert.

Let op: U kunt maar één woning tegelijk aangeboden krijgen. Zolang die aanbieding loopt, ontvangt u geen andere aanbiedingen. U kunt wel nieuwe reacties plaatsen.


Huurcontract

Uw gegevens worden gecontroleerd en als deze juist zijn, krijgt u een huurcontract aangeboden.

Aanhangwagen

Voor uw verhuizing kunt u gratis gebruikmaken van de aanhangwagen van SSW.

Meer informatie

Toewijzing

SSW moet zich houden aan de EU-maatregel over het toewijzen van sociale huurwoningen (met een huur tot € 720,42 in 2019). Als u meer dan € 38.035 verdient, komt u niet in aanmerking voor een sociale huurwoning. Verdient u tussen de € 38.035 en € 42.436 , dan komt u alleen in aanmerking voor woningen voor huurders met een middeninkomen.
Inkomens- en huurprijsgrenzen 2019 >