Huurwoning vinden

Als u in aanmerking wilt komen voor een sociale huurwoning in de gemeente De Bilt, is de eerste stap uw inschrijving bij WoningNet. U schrijft zich dan in als woningzoekende in de regio Utrecht. Voor vrije sector huurwoningen hoeft u niet ingeschreven te staan.

De kosten voor inschrijven zijn € 20,00. Na betaling ontvangt u van WoningNet een bevestiging en een registratienummer. Uw inschrijving is een jaar geldig. U kunt er voor kiezen om uw inschrijving jaarlijks automatisch te laten verlengen. De kosten van de verlenging zijn € 7,00.

Direct inschrijven bij WoningNetDigitale inkomenstoets via MijnOverheid

Om te bepalen of u in aanmerking komt voor een sociale huurwoning hebben wij uw inkomensgegevens nodig. Op de website van WoningNet kunt u uw inkomen nu digitaal delen via MijnOverheid: makkelijk, snel en veilig. Meer weten? Op de website van WoningNet leest u er meer over.Vervolgstappen

Hieronder ziet u de stappen die volgen na inschrijving bij WoningNet.

1. Ingeschreven

Als u staat ingeschreven als woningzoekende kunt u gaan reageren op een woning. Er zijn over het algemeen lange wachttijden.

2. Woningaanbod

Op www.woningnetregioutrecht.nl ziet u het actuele woningaanbod.

3. Reageren op een woning

Heeft u op WoningNet een woning gevonden die aansluit bij uw woonwensen, dan kunt u daarop reageren. Hiermee geeft u aan dat u interesse heeft in de woning.

Uitgebreide informatie >

4. Woning bezichtigen

Na de sluiting van de reactietermijn worden de reacties gesorteerd en nodigt SSW de eerste kandidaten uit voor een bezichtiging.

Als u bent geselecteerd om de woning te bezichtigen, nemen we contact met u op.
Na de bezichtiging geeft u aan ons door of u de woning accepteert.
In deze folder leest u waar u op let als u een woning gaat bezichtigen.

Let op: U kunt maar één woning tegelijk aangeboden krijgen. Zolang die aanbieding loopt, ontvangt u geen andere aanbiedingen. U kunt wel nieuwe reacties plaatsen.


5. Huurcontract

Uw gegevens worden gecontroleerd en als deze juist zijn, krijgt u een huurcontract aangeboden.DĀK van WoningNet

Het zoeken naar een passende woning is niet voor elke woningzoekende gesneden koek. Daarom heeft WoningNet DĀK ontwikkeld. DĀK maakt het zoeken naar een nieuwe huurwoning heel eenvoudig.Huisvestingsvergunning

Een huisvestingsvergunning is een vergunning om in een goedkope huurwoning te mogen wonen. Zo zorgt de gemeente De Bilt ervoor dat goedkope woningen verhuurd worden aan mensen met een lager inkomen.
Wilt u een woning huren waarbij een huisvestingsvergunning verplicht is? Klik op onderstaande knop om het aanvraagformulier te downloaden.

Aanvraagformulier

Aanhangwagen

Voor uw verhuizing kunt u gratis gebruikmaken van de aanhangwagen van SSW.

Meer informatie

Toewijzing

SSW moet zich houden aan de EU-maatregel over het toewijzen van sociale huurwoningen (met een huur tot € 808,06 in 2023). Als u meer dan € 44.035 (alleenstaand) of € 48.625 (twee of meer personen) verdient, komt u meestal niet in aanmerking voor een sociale huurwoning.
Inkomens- en huurprijsgrenzen 2023 >