De eerste bewoners van Hof van Bilthoven ontvingen op 13 en 14 mei de sleutels van hun nieuwe woning. Dankzij de goede samenwerking met ERA Contour en de grote inzet van de bouwvakkers, kunnen de huurwoningen ook in deze coronatijd volgens planning worden opgeleverd.

Hof van Bilthoven
Wie in de afgelopen maanden de Melkweg in Bilthoven passeerde, zag op het terrein van de voormalige basisscholen een hele nieuwe buurt groeien. In Hof van Bilthoven ontwikkelt en realiseert ERA Contour 33 huurwoningen voor SSW. Ook bouwt ERA er 72 koopwoningen. Alle woningen zijn gasloos en uitgerust met een individuele bodemwarmtepomp en zonnepanelen.
De belangstelling voor de huurwoningen was erg groot: bijna 500 kandidaten reageerden op de 33 woningen toen die via WoningNet werden aangeboden. Begin dit jaar waren alle woningen verhuurd. De huurwoningen aan de Sterrenhof worden de komende weken opgeleverd. Na de zomervakantie ontvangen de huurders aan de Melkweg de sleutels van hun nieuwe woning.

Nieuwbouw blijft nodig
Om de wachttijden voor een sociale huurwoningen te verkorten, moet SSW blijven investeren in nieuwbouw. Danny Visser, directeur-bestuurder SSW: "Allereerst wil ik de eerste bewoners van Hof van Bilthoven feliciteren met hun mooie, duurzame huis. We zijn heel blij met deze nieuwe sociale huurwoningen, want doordat deze bewoners verhuizen ontstaan weer woonkansen voor andere woningzoekenden. SSW heeft diverse locaties op het oog om in de komende jaren nog circa 400 nieuwe woningen te realiseren. Zo willen we de sociale woningmarkt in de gemeente De Bilt in beweging krijgen."

Foto: Hans Lebbe, HLP Images