Woonspraak op pad met bewonerscommissies en SSW

Op 11 oktober was de jaarlijkse excursie van huurdersvereniging Woonspraak en bewonerscommissies met het bestuur, een aantal medewerkers en de Raad van Commissarissen van Woonstichting SSW. Het thema was ‘Samen op pad’.

Het gezelschap ging daadwerkelijk met een bus op reis naar twee projecten van woningcorporatie Mitros in Utrecht. Doel van de reis was elkaar ontmoeten,  inspiratie opdoen en uitwisselen van kennis en kansen op het gebied van leefbaarheid, bewonersparticipatie en projecten.

De Rode Driehoek en De Dame
De eerste stop was bij het grote renovatieproject ‘De Rode Driehoek’ in de wijk Zuilen. Tijdens de rondwandeling in deze buurt vertelden de projectleider van Mitros, een vertegenwoordiger van de bewonerscommissie en de buurtbeheerder over hun ervaringen. Uit hun verhalen bleek hoe Mitros het project heeft voorbereid in samenwerking met de bewonerscommissie. Na een aantal tegenslagen gedurende het traject, zijn alle partijen ervoor gegaan en op dit moment is de renovatie in volle gang.

Vervolgens reed de bus naar De Dame in Zuilen. Dit gebouw met seniorenappartementen biedt op de begane grond ruimten voor ontmoeting, sporten en ‘breien tegen de eenzaamheid’. Met dit interessante activeringsprogramma voor huurders en buurtbewoners is De Dame een belangrijk trefpunt in de wijk.

Reisverslag
Na afloop van de geslaagde busreis, maakte het gezelschap in groepen een reisverslag met mooie leerpunten voor  Woonspraak, de bewonerscommissies en SSW. ‘Samen op pad’ was inspirerend en leverde een belangrijke bijdrage aan het onderlinge vertrouwen, de bereidheid tot samenwerken en bewustzijn en begrip voor elkaars rol als woningcorporatie en bewonersorganisatie.