Burgemeester fietst met SSW door De Bilt

Burgemeester Sjoerd Potters is woensdag 5 juli op werkbezoek bij ons geweest. Na een kort programma waarin hij kennismaakte met Woonstichting SSW, is hij met de directeur-bestuurder Jessie Bekkers - Van Rooij op de fiets gestapt.

Jessie Bekkers – Van Rooij heeft onze recent benoemde burgemeester Sjoerd Potters, een introductie van SSW gegeven, waarbij ze toonde welke ontwikkeling SSW de laatste jaren heeft doorgemaakt.

Belangrijke onderwerpen
Samen met de managers en bestuurssecretaris zijn de vier belangrijkste onderwerpen tussen SSW en de gemeente aan bod gekomen: leefbaarheid, duurzaamheid, beschikbaarheid  en betaalbaarheid.

Fietsend door de gemeente
Met uitleg van medewerker sociaal beheer Hassan Toutouh, zijn de burgemeester en de directeur-bestuurder door de wijk Brandenburg in Bilthoven gefietst, waarbij middels een oude en een nieuwe plattegrond de veranderingen duidelijk zichtbaar werden. Daarnaast is het gezelschap op bezoek gegaan bij een gezin aan de Kometenlaan in Bilthoven om te zien wat voor kwaliteit de woningen daar hebben.

Projecten bezoeken
De fietstocht ging verder naar het nul-op-de-meter project op de Mr. S. van Houtenweg / Henrica van Erpweg in De Bilt, waarbij de projectontwikkelaar van SSW, Gerrit Versteeg, uitleg gaf. Vervolgens fietsten Sjoerd en Jessie in het dorp door naar het Essenhuis, waar ze binnen met een bewoner hebben gesproken. De tocht eindigde op het Burgemeester Van Heemstrakwartier, waar Jessie de voltooide renovatie heeft laten zien,  als mogelijk voorbeeld voor  toekomstige renovaties.