Zelf klussen

Wij willen u graag de mogelijkheid geven om uw woning naar eigen inzicht en smaak aan te passen. Uiteraard is niet alles mogelijk. In ons ZAV beleid (Zelf Aangebrachte Veranderingen) is opgenomen aan welke regels en voorwaarden een verandering moet voldoen. De regels en voorwaarden vindt u bij het aanvraagformulier.

Persoonlijk advies
Voor alle ingrijpende veranderingen heeft u toestemming nodig van SSW. Dit kan via het formulier Aanvraagformulier Zelf Aangebrachte Veranderingen. Als u vooraf advies van ons wilt over de mogelijkheden en de voorwaarden dan kunt u gerust contact met ons opnemen.  Onze medewerkers kunnen u allerlei tips en informatie geven. Ook kunnen zij u informeren over de mogelijkheid om de klus door SSW uit te laten voeren.

Harde vloerbedekking
Huurders kiezen steeds vaker voor een harde vloerbedekking zoals parket of laminaat. Het is een prettige vloerafwerking: in veel soorten verkrijgbaar, praktisch en daarnaast ook hygiĆ«nisch. Er kleeft echter ook een minder prettige kant aan deze keuze en dat is de verhoogde kans op geluidsoverlast die deze vloerbedekking met zich meebrengt. In de folder Vloerbedekking kunt u lezen wat de mogelijkheden en regels zijn voor het leggen van vloerbedekking.

Gasleiding vervangen
Het kan heel verleidelijk zijn om bijvoorbeeld zelf uw fornuis van een nieuwe gasslang te voorzien, of de gaskraan te vervangen. Toch is dit een groot risico, want gas is zeer ontvlambaar.  Dus werken met gas vraagt kennis en ervaring. Bent u niet zeker van uw zaak, schakel dan altijd een vakman in!
Gaat u zelf aan de slag? Lees dan eerst dit document goed door.

Wilt u meer informatie over zelf aangebrachte veranderingen? Download dan onze folder zelf veranderingen aanbrengen.