Aanpassing en WMO

Iedereen wil zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen. Ook als u door lichamelijke klachten minder mobiel bent. Vaak kunt u in de woning blijven wonen, als de woning wat aangepast wordt. Bijvoorbeeld door een aanpassing in de keuken, toilet en/ of badkamer of het plaatsen van een traplift. Om deze aanpassingen uit te voeren, kunt u een beroep doen op de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO).

Een aanvraag indienen
Een WMO aanpassing vraagt u aan bij het sociaal tem van MENS De Bilt. Het is verstandig om uw aanvraag op tijd in te dienen. Vooral grotere woningaanpassingen kosten veel tijd om te beoordelen. Het sociaal team beoordeelt volgens eigen regels of u de aanpassing nodig heeft. Gaan ze akkoord? Dan geeft zij SSW opdracht om uw woning aan te passen.

Het sociaal team is bereikbaar via sociaalteammensdebiltnl en  telefonisch van 8.30 tot 17.00 uur op 030 727 15 57.


Kosten
Meestal worden de kosten deels of helemaal betaald uit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO). Maar het kan zijn dat het sociaal team een eigen bijdrage aan u vraagt. Dit is afhankelijk van uw inkomen en de kosten van de aanpassing. MENS De Bilt kan u hierover meer informatie geven. U kunt uw aanvraag op elk moment terugtrekken.